keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Tarpeellinen huomautus

On hyödyllistä mainita, että opetus näillä videoilla on kohdistettu "yksinkertaisen mielenlaadun" omaaville ihmisille, jotka "ajattelevat sydämellään ja tuntevat mielellään". Tähän päästäksemme, meidän tulisi virittää mielemme lapsenkaltaisen yksinkertaisuuden tilaan ja kuunnella Mestarin opetusta ikään kuin hän olisi isämme. Kulttuurillisesti puhuen tämä on tosiasiassa se sävy, jota Samael Aun Weor yleisesti käyttää, sen lisäksi, että hän on painokas ja ehdoton ilmaisussaan. Näin ollen on tärkeää valmistautua mentaalisesti kuuntelemaan hänen sanomaansa sydämellä eikä Egolla.

Videot tällä sivulla ovat pääasiassa 70-luvulla tuotettuja johdannon omaisia televisiohaastatteluja sekä katkelmia konferensseista,. Televisiohaastatteluissa Mestari Samael Aun Weor käsittelee alustavasti mm. ihmiskunnan ja maapallon nykytilaa, lopun ajan ennustuksia ja lähestyvän maailmanlaajuisen katastrofin keskeisiä aineksia.

Myöhemmillä videoilla mm. kuvataan lyhyesti niitä menetelmiä, joita ihmiseltä tänä päivänä vaaditaan, jotta voisimme todella kääntää suuntamme ja nousta siitä hälyttävästä tilasta, johon arvojen ja ihmislajin yleinen rappeutuminen meitä ajaa yhä voimakkaammin.

Videot ovat ainoastaan suuntaa antavia esityksiä aiheistaan. Niitä käsitellään yksityiskohtaisesti Samael Aun Weorin kirjoissa ja erityisesti kirjatuissa luennoissa. Suomessa järjestelmällistä koulutusta ja käytännön ohjausta näissä asioissa tarjoaa Jyväskylässä toimiva Gnostinen Seura


Huom. Kaikki Gnostisen Liikkeen tarjoama opetus (eri puolilla maailmaa) on maksutonta ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa.

SAMAEL AUN WEORIN PUHETAVASTA

 
Voidakseen hiukan ymmärtää kulttuurillisesti sitä, miksi Mestari Samael Aun Weor puhui sillä tavalla kuin puhui, on tärkeää ymmärtää, mistä hän on fyysisesti lähtöisin. 50-, 60- ja 70-luvuilla monia pseudo-okkultistisia ja spiritualistisia kouluja pomppasi esille kaikkialla. Yksi näiden ryhmien pääteemoista oli jonkun niin sanotun "gurun" fyysisen persoonallisuuden palvominen.

Jos analysoi näiden niin sanottujen "gurut" käyttäytymistä, niin on aika ilmeistä, että nämä "gurut" olivat hyvin huolissaan siitä, miten paljon ihmiset rakastivat ja palvoivat heitä. Tämä puolestaan vain vahvisti heidän Egoaan ja Persoonallisuuttaan ja teki heistä hyvin vaarallisia. Tämän prosessin tuloksena näistä guruista tuli mytomaaneja [Wikipedia: Mytomania]

Mestari Samael huomasi tämän myös ja näki, kuinka vaarallisia heistä tuli. Näin ollen hänen puhetyylistään tuli erittäin suora, toistava ja joskus väsyttävä joillekin ihmisille (heidän egolleen). Hän ei halunnut vedota ihmisten egoon (mieltymyksiin ja vastenmielisyyksiin) ja saada ihmisiä kiintymään suuresti persoonallisuuteensa. Se vain tyrehdyttäisi heidän henkistä kehitystään, kuten myös Mestarin itsensä.

Kun joku, joka tunsi hänet, tarkastelee hänen henkistä kehitystään vuosien mittaan, ymmärtää, että hän kävi läpi persoonallisuutensa eliminaatioprosessia elämänsä viimeisinä vuosina. Kaikki tämä on ratkaisevaa, jotta ymmärrettäisiin hänen puhemetodiaan julkisilla luennoilla.

Yksityiselämässä hän oli keskiverto tavallinen ihminen, joka kävi ruokakaupassa, piti normaaleja vaatteita ja teki kaikkia niitä asioita, joita normaali ihminen tekee. Ilmiselvästi tämä on vastoin sitä, mitä ihmiset odottavat Mestarilta. He olettivat hänen esiintyvän viisaana, pukeutuen valkoiseen toogaan ja kulkien julkisilla paikoilla kuin mielipuoli. He myös odottivat hänen puhuvan tavalla, jolla he halusivat hänen puhuvan... Todellisuus on tietenkin jotain toisenlaista. Artikkelissa Bodhisattvan vieraat Samael Aun Weor
toteaa mm. näin:
"Tosiseikkojen karu todellisuus on se, että Uuden Aikakauden sanansaattaja on keskiverto, arkinen ja tavallinen kansalainen, nolla, jonka arvo on alhaisin.

Kiistämättä, näistä ja monista muista syistä johtuen, on pahimmanlaatuista tyhjänpäiväisyyttä matkustaa kaukaisista maista vieraillakseen jonkun luona, joka ei ole vaivan arvoinen... Menkää siis ja käykää kirjastoissa, arkeologisissa museoissa, Egyptin raunioilla jne., se on toden totta parempi...

... Miksi kävisitte yksinkertaisen lähetin, surkean postinkantajan luona? Teidän on parempi tutkia viestiä, kirjoitettuja opetuksia, jotka on toimitettu kirjoissa."
- Samael Aun Weor,
Bodhisattvan vieraat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti