perjantai 28. elokuuta 2009

Itsetarkkailu on muutoksen avain

Kun hyväksymme, että meillä on psykologia, me tosiasiassa alamme tarkkailla itseämme. Kun alamme tarkkailla itseämme, niin kiistämättä ja tähän tosiasiaan nojaten, meistä tulee täysin erilaisia ihmisiä. - Samael Aun Weor


"Mitä tarvitaan on se, että tarkkailemme itseämme hetkestä hetkeen. Ihmiset hyväksyvät helposti sen, että heillä on fyysinen keho, sillä he voivat koskea sitä, he voivat fyysisesti nähdä sen. On kuitenkin monia, jotka eivät ymmärrä, että heillä on erityinen ja yksilöllinen psykologia.

Kun hyväksymme, että meillä on psykologia, me tosiasiassa alamme tarkkailla itseämme. Kun alamme tarkkailla itseämme, niin kiistämättä ja tähän tosiasiaan nojaten, meistä tulee täysin erilaisia ihmisiä.

Harjoittamalla psykologista itsetarkkailua - silmänräpäyksestä silmänräpäykseen, hetkestä hetkeen - löydämme omat psykologiset vikamme. Ne ilmestyvät meille spontaanisti tämän menettelyn kautta. Ja jos olemme hereillä ja valppaina kuin vartija sota-aikaan, silloin voimme havaita ne.

Kun löydämme vian, meidän on ymmärrettävä se kaikilla mielen tasoilla.

Vian ymmärtäminen tapahtuu meditaatiotekniikan kautta. Kyseisen vian syvällisen merkityksen selville saaminen ei kuitenkaan ole aloittelijan asia."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti