perjantai 28. elokuuta 2009

On olemassa kolmenlaista ravintoa: ruokaa, ilmaa ja vaikutuksia

Ruoka muuttaa muotoaan vatsan avulla. Ilma ja ruoka muuttuvat elimistölle elintärkeiksi toimintaperiaatteiksi. Ikävä kyllä, vaikutukset jäävät muuntamatta; ne jäävät mieleen sulattamattomina. - Samael Aun Weor



"Jos pidämme yllä sellaista käytöstä... sitä taipumusta, joka monilla veljillä on, että täytyy aina reagoida... se on minusta kamalaa, järjetöntä. He eivät hallitse omia psykologisia prosessejaan. Jos heitä tönäistään, he reagoivat. He reagoivat aina kaikkeen.

Älkää unohtako, että elämme maailmassa, ja että meille on tarjolla kolmen tyyppistä ravintoa. Ensimmäinen ravinto, sen jo tiedättekin: ruoka. Se on vähiten tärkeää - tämä vaikuttaa käsittämättömältä, mutta niin se vain on. Todiste sille, että se on vähiten tärkeää, on se, että pystymme elämään syömättä pitkiä aikoja, jopa kuukauden: Mahatma Gandhi kesti yli kolme kuukautta syömättä.

Tämä ruoka menee suusta sisään ja kulkeutuu vatsaan.

Toinen ravinnon tyyppi on ilma, hengitys. Se liittyy sieraimiin ja keuhkoihin. Pystyisimme tuskin elämään edes neljää tai kolmea minuuttia hengittämättä. Ihmiset kestävät normaalisti minuutin hengittämättä ja sitten he pyörtyvät. Harjoittelun tuloksena voisimme kestää esimerkiksi kaksi tai kolme minuuttia - tai neljä, mikä olisi kaiken huippu. Mutta ne ovat harvassa tai harvinaisia, jotka pystyvät elämään neljä minuuttia hengittämättä. Tämä osoittaa meille sen, että toinen ravinto on vielä tärkeämpää kuin ensimmäinen ravinto.

Viimeisenä tulee kolmas ravinto, joka on vieläkin tärkeämpää. Viittaan painokkaasti vaikutuksiin. Ellei ruoka pystyisi vaikuttamaan ihmiselimistöön, me emme kykenisi ravitsemaan itseämme - suolistomme ei toimisi, ei myöskään vatsamme, yleisesti ottaen me kuolisimme. Ellei ilma pystyisi vaikuttamaan keuhkoihin ja vereen, silloin se olisi hyödytöntä. Niinpä, rakkaat veljeni, tämä kolmas ravinto on vielä tärkeämpää, sillä kukaan ei voisi elää sekuntiakaan ilman vaikutusten ravintoa.

Nyt, jokaisen ravinnon täytyy läpikäydä muodonmuutos. Vatsan kanssa tekemisissä olevan ravinnon eli sen, mitä syömme, täytyy läpikäydä muodonmuutos. Tämä muodonmuutos on mahdollinen ruuansulatusjärjestelmän ansiosta. Hengitykseen liittyvän ravinnon muuntumisen välineenä on keuhkot. Mutta kolmatta ravintotyyppiä varten ei ole erityistä elintä. Ei ole vatsaa eikä keuhkoja, jotka kelpaisivat tähän tehtävään. Meidän täytyy luoda tuo kolmas elin.

Kaikki, mikä saavuttaa mielemme, saapuu vaikutusten muodossa. Te olette täällä kuuntelemassa minua. Näette miehen, joka puhuu teille mikrofonin välityksellä. Ja tämä kaikki yhdistyy vaikutelmaksi, joka saapuu mieleen. Kaikki elämän edesottamukset, kaikki tunnetilat ja intohimot, kaikki meitä ympäröivä, saapuu meihin vaikutusten muodossa. Ilma muuntuu keuhkojen avulla. Ruoka muuttaa muotoaan vatsan avulla. Ilma ja ruoka muuttuvat elimistölle elintärkeiksi toimintaperiaatteiksi. Ikävä kyllä, vaikutukset jäävät muuntamatta; ne jäävät mieleen sulattamattomina. Sulattamatta jääneistä vaikutuksista tulee uusia psyykkisiä keräymiä, toisin sanoen uusia "minuja". Ja tämä on äärimmäisen vakavaa.

Meidän täytyy sulattaa vaikutukset. Miten? Pohtikaamme hiukan: Olemuksen Ylivertaisen Tietoisuuden avulla. Tavallisesti vaikutukset saapuvat mieleen ja mieli reagoi vaikutuksiin. Jos joku loukkaa meitä, me reagoimme kostonhimolla. Jos joku tarjoaa lasin viiniä, me reagoimme halulla juoda. Jos vastakkaisen sukupuolen edustaja viekoittelee meitä, silloin tunnemme halua haureuden harjoittamiseen. Joka tapauksessa me aina reagoimme ulkoisen maailman vaikutuksiin. Ja se on hyvin huolestuttavaa.

Ihmisryhmissä olen nähnyt veljien vahingoittavan toisiaan. Yksi sanoo sanan ja toinen katsoo sen viittaavan itseensä ja reagoi väkivaltaisesti sanomalla pahemman sanan. Joskus se ei ole mitään erityisen rumaa. Se on hienovaraista, hyvin asiallista ja siihen liittyy hymy, mutta syvällä sisällään se kantaa väkivaltaisen reaktion kamalaa myrkkyä. Veljien välillä ei ole rakkautta. He ovat unohtaneet oman Olemuksensa! Ja he elävät yksinomaan egon maailmassa, reaktioiden maailmassa.

Kun unohdamme oman Olemuksemme, reagoimme väkivaltaisesti. Jos unohdamme Olemuksemme viinipullon läheisyydessä, päädymme humalaan. Jos unohdamme Olemuksemme vastakkaisen sukupuolen läheisyydessä, päädymme harjoittamaan haureutta. Jos unohdamme syvän sisäisen Olemuksemme loukkaajan läsnäollessa, päädymme loukkaamaan.

Huolestuttavinta elämässä on se, että unohtaa itsensä.

Näin ollen on tarpeellista muuntaa vaikutukset ja tämä on mahdollista tuomalla oma tietoisuutemme ulkoisen maailman erinäisten värähtelyjen ja mielen väliin. Kun tuomme sen, jota sanotaan tietoisuudeksi, vaikutusten ja mielen väliin, on ilmeistä, että vaikutteet muuntuvat korkeammanasteisiksi voimiksi.

Normaalisti vaikutukset koostuvat hyvin raskaasta vedystä, vety 48:sta. Kun tuomme tietoisuuden vaikutusten ja mielen väliin, vety 48 muuntuu 24:ksi, joka toimii Astraalikehon ravintona. Jäljelle jäävä erinomainen 24 puolestaan muuntuu vety 12:ksi, joka toimii Mentaalikehon ravintona - ja viimein vety 12, joka on niin erinomaista, muuntuu vety 6:ksi, joka toimii Kausaaliruumiin ravintona.

Mutta ellemme muunna vaikutuksia, niistä tulee uusia psyykkisiä keräymiä, 'minuja'."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti