perjantai 28. elokuuta 2009

Henkilöhahmon merkityksettömyys: minun surullinen hahmoni

Kaltaisellani inhimillisellä henkilöhahmolla ei ole oikeasti mitään arvoa, jota voisi kannattaa, sillä henkilö on henkilö ja jotain ohimenevää. - Samael Aun Weor



Tässä videossa hän selittää, mitä hän kokee hänelle lahjoitetusta maalauksesta suhteessa persoonallisuuteen.
"Aploodit taiteilijalle...

Kiistämättä olen liikuttunut tästä mahtavasta taideteoksesta. Ilmiselvästi se, joka maalasi tämän kuvan, osoittaa olevansa todellinen taiteilija sanan todellisessa merkityksessä.

Kuitenkin suorasanaisesti ja Totuuden nimessä - vaikka hän onkin veli ja suurenmoinen taiteilija ja arvostan hänen vaikuttavaa sivellintään ja kaunista maalaustaan, joka on asetettu tänne kaikkien nähtäville - sanon seuraavaa:

Koska ihmispersoonalla - tai kaltaisellani inhimillisellä henkilöhahmolla - ei ole oikeasti mitään arvoa, jota voisi kannattaa, sillä henkilö on henkilö ja jotain ohimenevää; lähtien siitä, että ainoa todella tärkeä asia on Sisäinen Olemus; lähtien siitä, että pidän itseäni "Totuuden nimenä" [totuudellisena ihmisenä] enkä [sano tätä] "ylpeän nöyryyden" vuoksi - valittelen sitä, että tuon suurenmoisen veljen tuollaiset suuren taiteilijan piirteet on keskitetty maalaamaan jotain, mikä ei ole maalaamisen arvoista. Pitäisin yksinkertaisesti parempana, että Toverit omistautuisivat täydesti työskentelemään "itsensä" kanssa (psykologiselle työlle), Egon hävittämiselle, "Minän" tuholle.

Joka tapauksessa ihailen yhä tämän taiteilijan siveltimen jälkeä - sillä sitä hän on (taiteilija) ja sitä emme voi kumota. Kuitenkin toistan: on häpeä, että sellainen loistokas sivellin on omistettu maalaamaan minun murheellinen hahmoni. Siinä kaikki."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti