perjantai 28. elokuuta 2009

Samael Aun Weor - Televisiohaastattelu #1, 1/3

"Gnosis pyrkii uudistamaan ihmisolennon ilman minkäänlaisia erotteluja. Se pyrkii synnyttämään korkeamman ihmisen psyykkis-mentaalisella, psykologisella ja henkisellä tasolla."


Tämän ohjelman on järjestänyt ja tuottanut Kansainvälinen Gnostinen Liike, tieteellinen ja kulttuurillinen järjestö Hengen palveluksessa.

Kysymme itseltämme saman tien, mitä on Gnosis?

Gnosis on esille tuotua tietoa, joka ylittää kaikki rationaaliset ja systemaattiset rajoitukset. Gnostinen tieto pyrkii todellisuuteen ja välttää puhtaasti sananmukaista tulkintaa.

Lisäksi Gnosis pyrkii poistamaan maailmasta kykenemättömyyden kohota [korkeammille olemisen tai sivistyksen tasoille] laajassa mittakaavassa. Gnostinen tieto on myös yhtenäistä ja synteettistä. Se on tietämättömyyden vastakohta.

Lopuksi mainitsemme vielä, että Gnosis pyrkii uudistamaan ihmisolennon ilman minkäänlaisia erotteluja. Se pyrkii synnyttämään korkeamman ihmisen psyykkis-mentaalisella, psykologisella ja henkisellä tasolla.

TIEDE

...Luminic on toistuvasti todistettu hämmästyttävä ilmiö, jossa pystytään saamaan aikaan valokuva ilman tärkeää elementtiä, valoa. Henkilö asetetaan täydelliseen pimeyteen ja keskittyy [johonkin asiaan] ollen samalla ruumiillisessa kosketuksessa herkkään ja koskemattomaan filmiin. Filmi kehitetään sitten pimiössä, ja tällä tavoin saadaan valokuva ajatuksista.

Psyykkinen säteily tai ajattelu tuottaa näkymätöntä valoa. Fernando, mikä on Gnosiksen näkemys tämänkaltaisesta ilmiöstä?

Kysymyksesi tiimoilta kerron sinulle, että joidenkin ihmisten mielestä kyseessä on mieli. Mieli ei kuitenkaan ole mitään muuta kuin loistava väline, jossa kuvat synnytetään, ei se, jossa ne saavat alkunsa. Television tavoin mieli on vain väline, jossa näemme kuvat, ei itse televisioasema, saatika itse kuvien vaikutin.

Gnostinen tiede painottaa, että se on "minä", ego, joka saa alkunsa tiedostamattomuudesta ja kivusta, toisin sanoen se, joka luo pimeyttä psyykeemme ja josta ihmisen on vapauduttava.

FILOSOFIA

"Totuus on se, mikä on tuntematonta hetkestä hetkeen. Se on radikaali."

Meillä on tänään paikalla nykyaikanen tiedemies ja filosofi Samael Aun Weor. Haluamme hyödyntää läsnäoloanne ja kysyä kysymyksiä maailmanlaajuista kiinnostusta herättävistä aiheista.

Tohtori Samael Aun Weor, kertoisitteko meille: mitä on entropia?

Samael Aun Weor: Varmasti. Entropia on sekasortoinen taantumisprosessi. Entropia kiistämättä kuuluu psykologisiin ominaispiirteisiimme silloin, kun emme työskentele itsemme kanssa, kun emme pyri radikaaliin muutokseen, kun tyydymme olemaan sellaisia kuin olemme.

Näinä aikoina kaikki etenee laskusuuntaisella, sekasortoisella, taantumuksellisella tavalla. Entropian toiminnan tavoitteena on kaiken tasauttaminen. Näin ollen voimme todeta, että pitkän taantumisprosessin jälkeen tulee kuolema. Ei siis ole outoa, että kaikki lopulta tasautuu.

Kun sijoitamme astian, jossa on kuumaa vettä, toisen viereen, jossa on kylmää vettä, syntyvä epäjärjestys aiheuttaa ilmiselvästi taantumista ja heikentymistä molemmissa astioissa. Jonkin ajan kuluttua molemmat ovat tasautuneet täysin.

Samalla tavoin sanomme, että ellemme työskentele itsemme kanssa, ellemme pyri radikaaliin muodonmuutokseen kaikkien psykologisten ominaispiirteidemme suhteen, tämän Maa-planeetan asukkaat tulevat lopulta tasautumaan. Me tulemme olemaan itse kuolema. Ja se olisi surullista.

Kys: Tohtori, onko siis niin, että 1900-luvun ihmisen on omaksuttava elämässään uhrauksen filosofia voidakseen elää miellyttävästi?

Samael Aun Weor: Ilmiselvästi. Sillä ilman "uhrausta" ei voi olla muutostakaan. Meidän tulee uhrata itsemme, mikäli haluamme muuttua. Juuri näinä hetkinä koko Maapallomme marssii Entropian Lain mukaan. Tämä on kiistatonta, ilmeistä. On selvää, että vaaditaan suurta uhrausta, sillä tavoin tämä Maapallo pystyy muuttumaan; ja tuo uhraus tulee olemaan suuri katastrofi.

Uhraus on sinänsä mahtava asia. Esimerkiksi: polttoaine, voisimme sanoa, uhrataan veturissa ajovoiman kertoimena ja moottorin vauhtina. Uhrauksessa alhaisempi voima muuntuu korkeammaksi voimaksi. Ellemme uhraa eläimellisiä halujamme, karkeita intohimojamme, vihaamme, egoismiamme, väkivaltaamme, emme kykene muuttumaan. Uhrauksessa voi siis nähdä muodonmuutoksen ilmiön. Uhrauksen kautta meidän on mahdollista vapauttaa itsemme täydellisesti entropian laista. Ilman uhrausta meidän täytyisi kulkea alaspäin suuntautuvaa, taantuvaa polkua, rappeutumisen tietä. Ja tämä on ilmiselvää.

On tullut aika, jolloin meidän täytyy ymmärtää se suuruus, joka sisältyy uhraukseen. Tämä on ilmeistä.

Kys: Nyt kun siirrymme puhumaan katastrofeista, profetioista ja muista erikoisista aiheista, jotka täyttävät ihmiset pelolla, voisitteko kertoa meille jotain Miguel Nostradamuksesta, Tri. Samael Aun Weor?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti